måndag 19 mars 2012

Härlig helg i Rättvik!

I helgen har det varit agilitytävlingar i Rättvik. Amiga, Filur, Wiola och Aqui har tävlat. Wiola fastnade ju som vanligt inte på film och tur är väl det så ni slipper se elefanten som hon måste släpa på runt banan. Hon gjorde i alla fall tre nollade lopp av fyra med en 9:e plats som bäst. Hon är pigg och glad och rolig att köra vår lilla prinsessa, men jag tror att det endast får bli lagklasser för henne denna säsong. Visst kan hon fixa sm-pinnar och kan säkert kvala även till nästa års sm men det känns som vi har uppnått alla våra mål, hon är champion i både hopp och agility hon har varje år hon kan kvalat till sm både i lag och individuellt så det känns liksom bra med det. Hon gör sig allra bäst i lagklasser och eftersom hon inte orkar så många lopp per dag (två brukar räcka) så tror jag vi satsar på lag i år, hon är ju dessutom med i världens bästa small lag så henne går det nog ingen nöd på.

Jocke körde resten av hundarna och Amiga vann två hoppklasser. Tyvärr blev det lite förarfel i agilityklasserna där Jocke bla glömde banan i första och ramlade och hade sig i den andra. Det var även första klassen båda dagarna så Amiga var som en tickande bomb. Men hon är som alltid duktig. Måste bara försöka få till hennes projektilfart ut ur tunnlarna, det spelar liksom ingen roll att Jocke plockar henne vid tunneln så får hon ändå en jättesväng...., träna, träna, träna... Här är hennes lopp i alla fall.


Filur blev det ingen höjdarhelg med. På lördagen gjorde han slalomfel i båda klasserna, gick ur näst sista pinnen...hm..., sen blev det massa missförstånd och allmänt kaos. Men för att vara han så gjorde han ett ganska snabbt A-hinder på lördagen och på söndagen satt slalomen fint igen, alltid något....


Aqui är alltid duktig, det blev lite småmissar men i söndagens hopplopp satte de en nolla och trots en jättesväng efter en tunnel så knep de 5:e platsen, jättekul!


Alltid kul med Rättvikstävlingarna trots att ljudnivån är hög. Vi bodde mysigt på fyrklöverns stugby. Dominus var också med i helgen och socaltränade lite. Han tyckte det var väldigt spännande att se alla hundar springa agility men han var duktig och skällde ingenting.

Trötta söta vovvar i stugan....




I veckan är det full rulle. Pär är uppe i typ Vilhelmina med jobbet och provkör nya skotermodeller i tre dagar så agiltiyträningen fick hoppas över ikväll då jag fick vara taxi istället. Men jag hann med ett litet pass med Dominus hemma. Vi gjorde en så avancerad övning som hopp och däck, inte helt lätt men han söker däcket mer och mer nu i alla fall och kampleken börjar sitta mer och mer, alltid något.... Nu blir det lite vibbträning framför TV:n, trevlig kväll alla!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar