måndag 22 oktober 2012

Lag och KM

I lördags åkte Jocke, Hampus och jag till Hudik för att Team Hansesgården skulle försöka ta sin sista SM-pinne. Det var fyra lagklasser så de hade flera chanser på sig. Filur gjorde två nollade lopp och ett med 5 fel och ett med 10 fel. Han gick riktigt bra. I det med 5 fel fick han en vägran då han gled förbi ett hinder och i det med 10 fel flög han av gungbrädan och rev ett hinder strax efter. Laget gjorde fina insatser och kom 2:a i tre av klasserna och 3:a i den fjärde men då det endast delades ut en pinne blev det alltså ingen för Hansesgården...., men nästa gång kanske....?!? Måste buga och bocka för Krutrök som var helt fantastiskt bra och vann alla fyra lagklasserna och blev därmed SM-klara.
 
På söndagen hade vi KM på klubben och Jocke och Hampus skulle tävla. Jocke med Filur och Amiga och Hampus ville köra Fellow och Wiola och då tyckte Jocke så synd om Nova som inte fick köra så han körde henne också. Dominus och Elton är ju för små men nästa år kanske....
 
Det var två agilitylopp och två hopplopp och så räknar men det bästa i varje och lägger ihop dom.
Först ut var large och Filur gick som tåget men fick ta om slalomen i båda agilityklasserna och fick därmed 5 fel och onödig tid. Men i hopploppen gjorde han två nollor. Han slutade 4:a totalt. Nova var ju sötast av alla...., vet inte när hon körde en bana sist men hon var då glad och pigg och satte ett nollat lopp i varje och slutade på 3:e plats. Hampus och Fellow blev diskade i alla lopp utom ett hopplopp där de endast fick 5 fel. Fellow var lika galen som vanligt och man kan ju inte tro att han snart är 13 år...

I small gjorde Amiga superlopp och vann på en väldigt bra tid. Hampus och Wiola gjorde nog sina livs lopp. I båda agilityloppen gjorde de superfina nollade lopp ända till sista hindret som hon springer förbi och sen tar åt fel håll när Hampus skulle ta tillbaka henne, jättesynd eftersom det var riktigt fina lopp. I hopploppen fick de dock sin revanch för där satte de två nollor. Hampus var så otroligt lycklig så han tjattrade och skrattade hela kvällen, han var sååå lycklig och stolt över både sig själv och Wiola. Jag tror aldrig jag har sett Hampus springa så fort som han gjorde. Jocke kollade resultaten och såg att Wiola bara var 6 sekunder långsammare än Amiga i ena hopploppet och det är baske mig jättebra när Amiga gör ett kanonlopp.... Eftersom det bara var tre smallhundar med kom de på en 3:e plats och det var så kul eftersom det ändå gick så himla bra. Rosetten sitter nu stolt uppsatt på väggen i hans rum.
 
Tänk om man fick flytta ner hundarna i klasserna..., skulle vara så kul om Hampus fick köra klass 1 banor med Wiola. Handlingen blir alldeles för svår i klass 3 och banorna blir så svåra att komma ihåg. Igår på KM:et var det typ lätt klass 2 och det kom han ihåg och klarade.., men, men det är väl bara att träna.
 
Det första Hampus frågade mig idag när jag hämtade honom på skolan var, - Kan vi träna agility idag?? och givetvis gjorde vi det. Vi byggde en bana här hemma och alla hundar fick köra och var så duktiga och nu ikväll håller Hampus på att vibba alla hundar....., hihi, han är riktigt på gång nu, undra hur länge det håller i sig.
 
Ska man tävla måste man hjälpa till att bygga bana....
 
 
Kort på gammelvovvarna våra..., Nova och Fellow..
 
 
 
 
 
En mycket stolt 3:e pristagare!!
 
 
Likheten mellan lyckan och en amöba är att båda förökas genom delning. /Anonym
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar