onsdag 17 oktober 2012

12-pinnars slalom

Skönt att man fortfarande kan träna ute nu när smågrabbarna behöver många och korta pass för att lära sig hindren. Elton är ju sååå duktig så man får passa sig för att inte göra för mycket för han är ju bara bebis än...!
Dominus och jag har kämpat med slalomen och det är lite svårt att få fart, han har det inte så naturligt som när vi testade 4-pinnar med Elton...., han bara svischade igenom....
 
Men vi gör i alla fall 12-pinnar utan båge åt båda hållen, även om vänsterslalom känns säkrare...., en liten bit på väg i alla fall.
 
 
Snart är det bara platta tunneln kvar för att vi ska kunna starta på en tävling. Fick ett så bra tips på facebook att lägga den korta röda royal canin tunneln som man vinner så ofta i platten och sen föra den mer och mer upp mot huset och det funkar ju kanon när man är själv och tränar. Jag skyndar långsamt där med Domme för det känns som han är lite känslig men så långt vi har kommit funkar det kanon. Ska ta med min platt till Kilafors Hundhall i vinter så då kan vi träna som bara den.

 
 
Jätteskönt att älgjakten är slut. Man blir väldigt begränsad när man har hunddagis och det står skyltar på alla vägar att älgjakt pågår. Men nu verkar det fritt fram igen. Vid hundklubben var det då två älgar som höll sig på åkern, hoppas de klarade sig.
 
 
Dominus ser nu ut som en pudel. Jag har rakat nosen på honom för att lättare hålla koll på hans sår. Vi har ju tagit både blodprover som inte visade någonting och en dag var vi ner till Falun och gjorde pricktest hos en specialist och han visade ingen reaktion mot någonting. Väldigt skönt i och för sig (var lite orolig för dammkvalster) men samtidigt vet dom inte vad det är som gör att han kliar sönder sig. Idag har han börjat med ny medicin så får vi se om det blir någon ordning. Ev. kan det vara hans immunförsvar.... Synd är det om han i alla fall.
 
Så här kan han se ut när han har kliat sönder sig...., plutten..
 
 
Men han är go och glad ändå....
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar