måndag 21 november 2011

Rasmästerskap!

Oj vad tiden går fort, länge sedan det blev några rader här.

I fredags f.m åkte Jocke och jag ner till Vårgårda där Rasmästerskapen i agility skulle gå. Vi tog det lungt ner med lite stopp här och där så resan kändes faktiskt inte så lång. Tävlingarna skulle gå på Tånga Hed och vi bodde även på plats vilket var kanonbra. På fredagkväll blev det middag samt Idol och sen sängen eftersom tävlingarna började ganska tidigt.

En underbar hall gick tävlingarna i och agility är helt underbart roligt att köra när man får tävla i en sådan fin hall, med många bra hundar och stämningen var på topp. Wiola och Amiga hade kvalat av våra hundar, ja faktiskt Tarzan också men han kunde ju inte vara med. Det är de tre bästa i varje ras som tävlar klass 3 som kvalar till denna tävling. Wiola hade Wiggo och Rassel att tampas med och Amiga hade det inte speciellt lätt då hon skulle slå två landslagspudlar Idun och Edith för att bli bästa pudel. Först ut var en agilityklass och både Amiga och Wiola gör ett nollat lopp, Amiga gör det så bra att hon vinner den klassen och får gå ut sist i nästa lopp då det var omvänd startordning. I hoppklassen går Wiola superfort men missar tyvärr slalomingången två gånger och våra chanser att nå final var därmed borta. Amiga gör ett superfint lopp men river ett hinder, så typiskt eftersom hon nästan aldrig river. Men då både Idun och Edith hade fått varsin femma i agilityklassen och man räknar ihop båda klasserna så blev Amiga ändå bästa pudel då hon hade bättre tid. Nu återstod bara att se om hon kom bland de 10 bästa, då en i varje ras går till final. Tror det var 15 olika raser med. Tur nog så blev hon bästa 5 felaren då hon hade bästa tiden totalt och gick till final.

Finalloppet gör Jocke och Amiga jättefint men är lite för ivriga på balansen och 5 fel är ett faktum. Chanserna att ta hem rasmästerskapet var då borta men en 7:e plats och 2 sekunder snabbare tid än vinnaren är inte precis något de behöver skämmas över. En riktigt bra och lyckad helg med lite stolpe ut bara. Stort grattis till alla vinnare Eva och Maja i small, Christina och Pippi i medium och Jenny och Ogin i large.

Filmade faktiskt lite och här är Jocke och Amigas finallopp.


Tack alla arrangörer för att ni gör denna fina tävling möjlig, nästa år tycker jag Bollnäs kan arrangera detta så vi slipper åka så långt!!

Då tävlingarna var klara så tidigt bestämde Jocke och jag att vi skulle åka hem redan på lördagen så strax efter kl. 22 anlände vi på Häggestavägen vilket var jätteskönt efter lång körning.

Igår söndag blev en slappardag med skogspromenader, en tur till Alfta där Jocke spelade innebandymatch och sen soffan, riktigt skönt och slappt.

Idag blev jag så otroligt glad när Sara kom och skulle simma Bonzo. Hon hade en present med sig, bara så där... och inte vilken present som helst, kolla vad fin.... Sara förstår vad en Tangfelts mamma vill ha och det tycker jag är så kul för alla andra bara rynkar på näsan av mitt rasval. Åh... vill ha nu!!


Nu blir det agilityträning i Hertsjö, ska bli jättekul som vanligt, och sen ska jag läsa de nya agilityreglerna som äntligen har kommit ut.

1 kommentar:

  1. Åh, det står ju Malin över hela hunden!!! Vad väntar du på?! Köp valp nuuuuu!!!!

    SvaraRadera