söndag 6 november 2011

2:a plats helg!

Vilken helg! Vi började lördagen med att gratta Hampus som fyllde 9 år, riktig storkille!! Många paket blev det. Vid 9.30 tiden åkte Jocke och jag, Filur, Amiga och Wiola till Rättvik för agilitytävling. Det var riktigt stora klasser i Rättvik denna helg och hundarna skötte sig jättebra.

Amiga kom 2:a i två hoppklasser, riktigt bra lopp men i den sista så måste hon ha vurpat i tunneln för det tog tid innan hon kom ut och hon såg lite vimmelkantig ut, men sen var det full fart igen och trots det kom hon alltså tvåa. I agilityklasserna hade hon oflyt. På lördagen missade hon slalomingången och fick ta tillbaka men ändå en supertid. Idag så gjorde hon ett jättefint nollat lopp men av någon anledning dömde domaren 5 fel på balansen trots fyra tassar på, typiskt men det är bara att gilla läget, det tråkiga var att hon hade vunnit med över en sekund. Det är som Karin säger, agility är hårt och brutalt. Men oj vad hon är duktig vår svarta lilla krulltott!

Wiola har varit riktigt fartig och gjort tre nollade lopp med riktigt bra tider för att vara henne. Hon var ca 4-5 sek efter vinnaren i sina lopp och det kanske låter mycket men det är riktigt bra för att vara henne mot Sverige eliten.

Filur imponerar mer och mer, han nollade två lopp men det roligaste var att det såg sååå himla fint ut och tiderna är riktigt bra trots några missar och otroligt sega kontaktfält. Man blev otroligt sugen på att träna klätterhinder med honom nu i vinter när man såg att han låg på riktigt bra tider om man räknade bort tiden på fälten. Det är så roligt när man ser utvecklingen i en hund jag bara älskar det och kan bli rikgit tårögd, söta lilla Filur.

Jocke och jag gjorde världens kap när det gällde stuga. Vi hade bokat en liten trebädds stuga och Karin och Sara hade bokat en fembädds stuga. Men när de skulle boka till en natt så fanns bara våran stuga då deras inte blev ledig förens på lördagen. Men eftersom det var vi som skulle ha den sen orkade de inte byta utan vi fick ta deras stora stuga. Ja inte klagade vi presic..... Men vi bjöd i alla fall på middag i våran STORA stuga på lördagkvällen. Jag hade lasagne med mig som räckte till både Jocke, mig, Sara, Karin, Tina och Niklas. Tack för en trevlig kväll!!

Här hemma fortsatte firandet av Hampus. Storebror med familj kom upp och gratulerade och hade varit här hela dagen. På förmiddagen åkte de ner på stan där det var en ny BeyBlade tävling som Hampus var med på och denna gång gick det mycket bättre och han kom 2:a, gissa om det var en glad kille som ringde till mamma och berättade. Jättefina priser hade han fått också. Kunde väl inte bli bättre på hans födelsedag och allt. På kvällen hade de ätit på La Casetta (eller vad det heter) och allt hade varit jättebra. Idag har det varit barnkalas samt bio (Tintin).

Vi kom hem från tävlingen redan vid 13.30, härligt att komma hem tidigt för en gångs skull. Hela helgen har varit super enda tills jag låg i sängen med hundarna runt omkring och kollade på världscupen i hästhoppning när världsettan och OS vinnaren kommer in och gör en fin ritt men tyvärr ett nerslag och sen efteråt målgång så bara seglar hästen ner, krampar ett tag och sen dör den, allt i sändningen. Jag tyckte det var så hemskt, helt ofattbart. Tårarna rann och jag kände hur jag kramade hårt om hundarna och blev verkligen påmind om hur fort de kan slitas bort från oss. Tävlingarna avbröts naturligvis och en tyst minut hölls för denna fina häst. Alla tankar går till de runt denna underbara Hickstead.

Ja ett litet sorgligt slut på en annars helt underbar helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar