tisdag 1 november 2011

BeyBlade tävling!

Ja, i lördags var jag på min första BayBlade tävling. Det var Barnens Hus i Söderhamn som hade tävlingen och naturligtvis tjatade Hampus så mycket att jag till slut gav med mig och åkte dit. Även kompisen Marcus följde med och det var två spända killar som skulle vara med om sin allra första BeyBlade tävling. Resultatet blev väl inte så strålande då de båda hade ganska otur, det är som agility hårt och brutalt. I första omgången snurrade Hampus BeyBlade sååå länge och det blev oavgjort, de stannade samtidigt men domaren dömde segern åt den andra killen. I nästa omgång får Hampus på ett jättebra drag men BeyBladen hamnar uppe på kanten och då tar den i hela tiden när den snurrar men trots det stannade hans bara lite, lite före den andres men då var det färdigtävlat för Hampus. Efter den matchen ändrade de reglerna så att om man hamnade på kanten fick man börja om, hmm.. svårt att förklara för en tävlingsinriktad kille varför han inte fick göra om.... Men som tur är med barn så rinner det av ganska snabbt och innan vi hann ut ur affären var det redan glömt och de tjattrade på som vanligt. Värre var det nog med en pappa till en ca 7 årig grabb som var där. Han hade specialt skruvat ihop sin sons BeyBlade och snackade taktiksnack med honom så man blev alldeles full i skratt. Den pappan hade nog kunna betalat för att få vara med istället... suck.

Marcus och Hampus anmäler sig


Hampus i sitt första drag, spända killar!


Marcus tur..


Hampus andra chans...


Tyvärr hamnade den på kanten och tävlingen var slut...


På vägen hem åkte vi en sväng till Växbo Lin, måste erkänna att det är första gången jag är där, har ju bara bott här sedan 1990, hihi. Sen blev det även ett pass med hundarna i sandbackarna i Rengsjö. Vet inte om det var barnen eller hundarna som var tröttast men det tar regält i dessa sandbackar det är ett som är säkert, men hundarna älskar det!! Sen åkte vi förbi Tina och Niklas och kollade på deras växthus och kaninen och sen var det bara att åka hem och fortsätta jobba. Det var Calle som höll ställningarna på pensionatet medans jag var borta, skönt med stora barn!

På söndagen var det jobb blandat med lite kalas för Hampus och så hann jag med lydnadsträning på klubben mellan skjutsningarna. Tycker det är så bra med lydnadsgänget där vi hjälper varandra på ett lättsamt sätt, sååå nyttigt med komendering etc. och så blir det ju alltid mycket fika och det är ju viktigast! Pär har tokjobbat hela helgen då det varit Skoters Dag både lördag och söndag. Gisses vad folk det var, både Dollar Store och Sibylla hade aldrig haft så mycket folk som denna helg. Det kom stora bussar med skotertokigt folk för att se det senaste, ja alla har vi olika intressen.

Som tur var slapp vi skjutsa Jocke på innebandymatch på söndagkväll då han kunde åka med en annan. Inte jättekul när matchen börjar 19.45 en söndagkväll uppe i Hudik.... Men det var en nöjd kille som kom hem då de vunnit matchen.

Igår tränade Sara, Pia, Ullis, Malin och jag rallylydnad igen och måste säga att det verkar lättare än vad det är. En del moment är riktigt svårt speciellt när man har en hund som är van vid lydnaden och van att alltid gå in och vara på vänster sida. Både Amiga och Filur har svårt att göra ingångar från höger och Amiga har svårt med att ställa sig från sittande när vi står i fotposition.... Sen har jag lite svårt att slappna av när man ska läsa skyltar och samtidigt fokusera på hunden men sånt vänjaer man sig nog med. Det tokiga är att både Sara, Pia och jag har anmält till vår första tävling fast ingen av oss egentligen vet hur det går till....typistk oss.. så vi har redan ångrat oss, men, men...kul att pröva något nytt!!

Nej nu kallar jobbet, trevlig dag alla!!


1 kommentar:

  1. Susan Garrett hade precis en film på hur man tränar in ett bra ställande från fotposition. Hon använder handtarget, hunden ska dutta i handen, håller man den lite högre upp så får hunden skutta upp o då hamnar den nästan alltid stående. Kanske vore nåt? Fanns på hennes Facebooksida om man tryckte *gilla*

    SvaraRadera