måndag 16 maj 2011

Vilken helg!!

Ja, det kan verkligen gå upp och ner när det gäller hundträning och hundtävling, men det är väl det som är tjusningen och när topparna kommer så slår det nog allt!!

För Jockes del så har det väl gått sådär på landslagsuttagningarna. Amiga har nog aldrig diskat sig så mycket som denna helg men med lite stolpe in istället för ut så hade det kunnat blivit jättebra. Det loppet hon gick runt vann hon och inte över vilka hundar som helst utan (enligt mig) tre av Sveriges absolut bästa smallhundar. Det får Jocke och Amiga ta med sig i framtiden, ett bevis på att de kan. Viggo har också haft lite stolpe ut men en klassvinst och en 6:e plats totalt tycker jag är kanonbra. Har nog varit en jätte lärorik helg för Jocke som förhoppningsvis är väldigt nyttig inför framtiden. Ska bli kul att träffa honom senare ikväll.

Calle har haft en hemmahelg eftersom det som inte fick hända, hände i veckan, hans ljumskskada gick upp igen. Förhoppningsvis inte lika farligt denna gång. Han ska till läkaren imorgon och få domen. Hoppas, hoppas att det går bra. Han, några kompisar, Wiola, Nova, Tarzan och Fellow hade grillfest på lördagkvällen hemma hos oss, annars hade det inte hänt så mycket eftersom vädret var ganska tråkigt.

Pär, jag och Hampus tog Filur och Waldemar med oss i husvagnen och åkte till Fagersta där det var klass 2 tävlingar. En riktigt mysig tävlingshelg har vi haft tillsammans med Tina, Niklas, Jesper och Josefine. Och framgångarna har ju inte uteblivit precis, Filur har varit sååå duktig och går från klarhet till klarhet. Lördagen inleddes med ag 2 där han kom 2:a med pinne, sen en till ag 2 där han kom 3:a med pinne för att avslutas med en ho 2 där Filur tyvärr fick 5 fel i slalom men annars även jätteduktig där. Söndagen inleddes med ho 2 som han vann och fick pinne, följt av en ho 2 till som han också vann med pinne och uppflytt till ho 3 och ,
avslutades med en ag 2 där han tyvärr också gick ur slalomen precis på samma ställe som dagen innan. Det var sååå hilma kul att köra honom i helgen för han blir mer och mer taggad och farten kommer mer och mer hela tiden. Gungbrädan i första klassen gick sådär, han tyckte den var jätteläbbig och det känns hur sekundrarna går när man försöker locka över honom. Men i nästa klass var den mycket bättre och i sista klassen igår gick han över den ganska snabbt, så jag hoppas att det släpper snart. Ska även försöka träna om slalomen på nåt vis och se om han kan få någon annan teknik, har ju kört med bågar men han får en så hoppig stil så jag ska testa lite korridor träning tror jag och se om det kan hjälpa honom att få en bättre teknik, hm... måste klura lite. Amigas kullbror Aaron med husse Niklas blev uppflyttade till ag 3 i helgen och är nu en ren klass 3 hund, supergrattis!!

Helgens stjärna, Filur med sina fyra rosetter!!

Utsikten från vår husvagn, så himla fint!

Busungarna , Josefine, Hampus och Jesper!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar