söndag 1 maj 2011

Underbara helg!!

Hemkommen från en fantastisk helg med ett fantastiskt barn och fantastiska hundar!!

Kl. 5 på lördag morgon styrde Hampus, jag och 7 hundar bilen mot Märsta-Sigtuna BK där det var dags för säsongens första lagklass. Wiola och Amiga startade i laget Bilmetro.se och i första agilityklassen diskade sig Wiola och tyvärr en till i laget så när Amiga skulle in var vi redan diskade så då passade jag på att träna lite kontaktfält med henne. I hoppklassen gick både Wiola och Amiga superbra en rolig snabb bana som hundarna verkligen älskade, båda tjejjerna nollade på bra tider. Men det blev tyvärr inga sm-pinnar till Bilmetro.se denna gång, men vänta ni bara......vi är på gång!!

Filur tävlade med Team Hansesgården och det var debut för honom i lagsammanhang. Försöka ersätta Fellow är ju inte det lättaste men jag tycker att han gjorde det med bravur. I agilityklassen gick han jättefint men flög av gungan så det blev 5 fel och inga fler lyckades så bra heller så det blev disk för laget där. Men i hoppklassen skärpte vi till oss och Filur gjorde ett nollat lopp och även Kajsa och Nana så Team Hansesgården segrade av ca 24 lag och första sm-pinnen var bärgad, jiippppiiii!! Filurs första sm-pinne någonsin!! Även några fler Bollnäs lag fick sm-pinnar, sååå himla kul, nu är vi på gång!!!

Efter tävlingen åkte Hampus och jag till Uppsala en sväng för lite shopping och mat. Efter det styrde vi mot Gimo och vandrarhemmet där vi skulle bo, eller "äldrehemmet" som Hampus kallade det för. Och han kanske hade rätt för det var Hampus, jag och hundarna samt en gammal utlänsk farbror som bodde där. Ett jättefint ställe där hundarna var hur välkomna som helst, de hade helt enkelt valt bort allergikerna så hundarna fick var överallt! Hoppas Olandstrakten ordnar fler tävlingar så vi kan bo där fler gånger. Vi hade en supermysig kväll och på morgonen tog vi det lungt, åt frukost, gick med hundar och när vi var klara åkte vi vidare till Olandstraktens BK där Filur skulle tävla ag 1 och ho 2.

Det blev en låååååång tävlingsdag men Filur var jätteduktig och även våra kära klubbkompisar så det blev hela tre pinnar till Bollnäs. Johanna och Laban i hopp 1, Liza och Pippi vann ag 1 och Filur 5:a båda med pinne och Filur blev därmed uppflyttad till ag 2. Han tyckte dock att gungbrädan var superäcklig efter flygturen dagen innan, men även om det inte gick fort så tog han sig över den och vi klarade tiden. I hopp 2 blev det en disk för oss men det loppet är jag nog nöjdast med på hela helgen för han var så gasad och hade ett jättefint tryck och förutom disken så gjorde han ett jättefint lopp.

Även fast vi inte kom från tävlinge förens vid 18.30 tiden och det hade varit blåsigt och kallt hela dagen så hörde jag inte ett gnäll från Hampus på hela dagen, han är helt fantastisk och alla sju hundar är ju ingen konst heller att ha med sig. Waldemar hittade en ny favorit i Vorstehn Ante, han visste inte riktigt hur han skulle leka med honom för Waldemar biter alltid i de andra hundarnas päls, men Ante har ju ingen päls... men till sist fick han tag i öronen som han stolt kunde dra lite i, de var så söta så.

Nej nu ska här jobbas och ikväll startar agilitykurserna här i Häggesta, ska bli så kul med nya gäng att drilla!!!

Inga bilder i detta inlägg då kameran är i Turkiet där de andra grabbarna har det varmt och skönt och jättebra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar