måndag 21 maj 2012

Stolt

Jag kan inte vara annat än stolt över både Jocke och hundarna denna helg, oj vad duktiga de var trots stor press och mycket nerver. Visst blev det lite fel och stolpe ut ibland men att mentalt orka ladda för 18 lopp på två dagar tycker jag är jättestarkt gjort. Själv blev jag supertrött av att bara titta på...

Filur var ju bara med för att se och lära, han har inte riktigt den farten och kunskapen som krävs än men i första loppet nollade han och kom 10:a vilket naturligtvis är jättebra i den konkurrensen. Men sen blev det småfel här och där vilket ledde till disk i de andra loppen, men Filur var lika söt och glad för det...

Aqui gick som en skållad råtta och hade riktigt bra tider i loppen men lite otur. I första rev hon ett hinder, i andra rev hon sista hindret...suck.. och sen var det nån disk och i ett lopp gick hon ur sista pinnen i slalom och så satte de en nolla... Så med lite tur hade det lika gärna kunnat vara fyra nollor i alla fall..., men, men så är det ju för alla. Hon gick jättebra i alla fall och slutade totalt på en 18:e plats och blev i alla fall bästa icke bordercollie..., alltid något.

Amiga levererade hela tiden men fick också lite skitfel här och där, bla. så rev hon ett hinder i en klass och hur ofta händer det liksom. Men alla lopp utom då möjligen det sista var riktigt, riktigt bra och i två av loppen så vann hon. Sista loppet var väldigt hackigt men att gå ut sist av alla och veta att man måste prestera för att ta en plats bland de bästa så måste jag beundra Jocke och hans nerver. Att styra runt den där virrpannan på en bana som inte riktigt var en Amiga bana och få henne i mål på bara ett sketet slalomfel tycker jag var kanonbra. Totalt slutade Amiga 3:a och tog därmed en plats i landslagstruppen vilket var sååååå kul. Stort grattis Jocke och Amiga!!! Nu håller vi alla tummar vi har för att ni tar en slutlig landslagsplats och får åka och tävla både VM och NM...!

Jag har haft svårt att ladda upp filmer men lägger ut dem här så fort det funkar, ni får hålla tillgodo med en bild på virrpudeln som förbereder sig på rummet genom att springa runt med en liten älg i munnen och hoppa upp på Jockes rygg hela tiden...knäppis!


Jocke fick även vara med de små barnen och leka med bilar mellan loppen..., vilken tur han hade...!


Det var en härlig helg där vi fick se jättebra och rolig agility, det finns så fantastiskt många duktiga ekipage och ibland får man gåshud när loppen bara är såååå bra. En av mina favoriter är ju Jenny Damm som är så otroligt duktig på att prestera år ut och år in. Men det mest fantastiska tycker jag ändå var att hennes 11 åriga bc Elvis (även Filurs pappa) gick så fantastiskt bra och hade supertider och alltså fortfarande är en av de bästa hundarna i Sverige trots att han är 11 år...., helt otroligt och man blir helt varm i hjärtat när man ser dem.

Jocke, jag och Annika bodde på ett vandrarhem en bit från tävlingen och allt var jättebra. Tack Annika och Jocke för en rolig helg och Tack Ulf och Lena för att Jocke får tävla er fina och duktiga labrador!!

3 kommentarer:

  1. Stort grattis till duktiga Jocke & Amiga! Jättehäftigt! :) :)
    Och vad jobbigt det måste ha varit som förälder att stå på sidan och titta.... ;)

    /Helena PR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja riktigt jobbigt var det Helena. Du kommer att se sen på filmerna att det skakar en hel del....fniss!

      Radera
  2. En annan Stolt mamma21 maj 2012 kl. 11:52

    MegaGRATTIS till Jocke och Amiga. Nu är det bara fortsättningen kvar. Håller på er.

    SvaraRadera