måndag 7 maj 2012

Oxelösund och Elton!

I helgen har det varit agility i Oxelösund. Första helgen för mig på länge där jag inte har tävlat själv men jag kände helt enkelt för att bara åka och titta så Wiola får vänta tills det blir lagtävlingar så småningom. Men Jocke tävlade både Amiga, Filur och Aqui. Jättefina lopp blandat med skitfel men ändå med en bra känsla. Bådar gott inför sommarens alla upptåg. Amiga drämde till med två vinster och en andraplats = 3 sm-pinnar, Filur satte tre nollor och Aqui nollade två och fick tre sm-pinnar. Ev. lägger jag ut filmer senare om jag orkar för filma hade jag ju tid med nu när jag inte tävlade. Stort grattis även till klubbkompisen Annika med Takida som också drämde till med 3 smpinnar och en seger och en andraplats i large.

Vi bodde bra i husvagnen på tävlingsplatsen och tävlingarna var bra förutom att det blåste så himla mycket på lördagen. Det blev flera avbrott då hindrena blåste omkull och i smalls sista hoppklass blåste hindrena omkull så mycket så banan blev nog inte samma för hundarna ens. Det diskuterades mycket om det skulle bli omstart av klassen då de ca 4 första startande ev. hade haft en annorlunda bana men de beslutade till slut att köra på där de var då vissa redan hade åkt hem och folk ville ha ett besked. Alltid svårt hur man ska göra när folk tycker olika hit och dit men domaren fick ju bygga tillbaka banan så gott hon kunde och det blev en ny banvandring så helt fel hade det nog inte varit med en omstart av klassen.  Tyckte alla dessa småhundar var jätteduktiga som med fladdrande öron kämpade på så bra i stormen, det måste ju vara bra mycket svårare för dem än för de stora hundarna. Tur i alla fall att ingen liten vovve fick något hinder över sig och bra av tävlingsledningen att bryta när det blåste som mest tycker jag.

På lördagen åkte Pär, Hampus, Jesper och Josefine till Kolmården och de hade haft jätte, jätte kul enligt Hampus. Många kort hade de tagit och Hampus hade spelat in hela delfinshowen på sin kamera för att kunna titta igen och igen och igen... (sötis).

På söndagen såg man Pär mest så här....

först valpvakt ....


och sen bäbisvakt...


Bra att han fick träna för efter tävlingarna åkte vi ju och hämtade Elton. Lena är ju en suverän uppfödare, inte nog med att hon föder upp superhundar (Elton är min fjärde pudel ifrån Lena) hon är även en fena på att ta hand om valpköparnas familjer. Eftersom hon trodde att vi var hungriga när vi kom och hade en lång resa hem så hade hon gjort lasagne så vi alla kunde äta innan hemresan. TACK snälla Lena.

Ja, nu skulle alltså dunderklumpen eller den pipande köttbullen som han numera kallas åka hem till Bollnäs. Resan hem gick jättebra. Han pep några gånger och sen sov han hela vägen hem. Väl hemma så fick han träffa Wiola först, det är ju liksom Calle, Wiola och Elton som ska kampera ihop mestadels och det var inga problem. Trodde först att Wiola skulle bli lite grinig men hon blev helt kär i Elton, svansen gick i ett...


Det är nog en liten tuffing detta + att han är lika lång som han är bred en riktig liten tjockis...hihi. Han attackerade Calles ben på en gång....hm...


men kan även vara väldig, väldigt söt...


Wiola blev alltså först överlycklig av lilla valpen men sen när vi kom in och hon isåg att han hade fått jättemånga roliga leksaker med sig hem så var hon nog i himlen..., den lilla kalkonen var bäst!!


Ja, ett litet matvrak verkar han vara och första målet åkte ner i blixtens hastighet.


Tror inte heller att svansen åkte ner en gång när han träffade de andra hundarna. Det blir nog en härlig valptid framöver med våran fina nya familjemedlem!




1 kommentar:

  1. Sicken sköning! Går Kalle i skolan över huvudtaget? Måste vara betydligt skojigare att tillbringa tiden på köksgolvet.

    SvaraRadera