måndag 12 september 2011

Helgen som gått...!

Varför går helgerna så fort?? Speciellt när man är ledig så bara swichar de förbi...., konstigt?!

I fredags förbereddes det lite för freestyeltävlingen, eller jag gjorde kanske inte så mycket mer än var lite moraliskt stöd åt Sara som höll i alla trådar. 

På lördagen åkte Jocke och jag till Hofors och tävlade agility, härligt ibland med en endagarstävling så nära så man bara kan åka över dagen. Vi åkte hemmifrån vid 9-tiden och då hade vi väldigt god tid på oss men det är ju alltid kul att kolla lite på alla duktiga klass 1 och 2 ekipage också. Det blev lite ändrade planer när vi väl började tävla då det körde ihop sig totalt för oss. Jocke körde tre hundar i large och en i small men när han har två kvar i large så började banvandringen för small och då bestämde vi snabbt att Jocke även fick köra Wiola så fick jag värma upp och gå av hundar samt se till att Jocke hade rätt hund till start, för då kunde han koncentrera sig på banvandringarna och loppen. Och bra gick det... I large vann Jocke och Aqui både hoppen och agilityn, attans vilken snabb labbe Aqui är och otroligt bra tränad av sin matte Lena och med Jockes långa ben blev det en jättebra kombination. Izi gick också bra men fick slalomfel i båda. Filur gjorde ett bra agilitylopp men fick tyvärr en 5:a på balansen, efteråt såg vi att han hade snabbare tid än 2:an som tog certet så det var ju lite synd, men duktig var han i alla fall. I hoppen diskade de sig. Amiga vann hoppen och fick 5 fel i agiltiyn. Wiola nollade båda och kom 7:a i hoppen och 2:a i agilityn. Duktiga hundar.

Efter tävlingen lämnade vi tillbaka Aqui, Izi och Mini som har varit på pensionatet i en vecka, de blev så glada när de fick träffa matte, husse och Wilmer igen. De hade kommit tidigare till tävlingen så de fick se sina hundar på banan.

På kvällen skulle det ha blivit kräftor men det blev räkor istället då kräftorna var så otroligt dyra tyckte jag, haha, men mysigt hade vi i alla fall och gott var det.

I söndags var vi med som funktionärer på klubbens första freestyletävling och jag tycker det gick jättebra. Duktiga hundar fick vi se också. Förutom våra duktiga hemmaekipage så fastnade jag för Mari Edman och Garbo i klass 2 som hade ett helfestligt program och sen en tjej med en tollare i klass 3 som hade ett parti där tårarna rann. Fattar inte hur man får en hund att snurra runt typ som en häst som går på tygeln i skänkelvikning...., helt imponerande!!! Ja full av insperation så fick alla hundar varsitt freestylepass på kvällen, hm....men man måste nog träna ett tag för att komma upp i samma nivå som de på tävlingen.....

Ikväll är det hundungdom som gäller, agilityträning står på schemat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar