måndag 29 augusti 2011

Vilken helg på Åland!!

I fredags morse styrde Jocke, jag, Amiga och Filur våran lilla "husbil" mot Grisslehamn och båten som skulle ta oss till Åland. Resan gick jättebra och vi hann i god tid till tävlingarna som skulle börja fredag e.m. Vi hann kolla runt lite i Mariehamn, vi var bla. nere i hamnen, tittade på fint hantverk m.m.




Fredagens klass var en hoppklass och Amiga var först ut. Ett superfint lopp, nog helgens bästa som resulterade i noll fel och vinst, alltså en riktigt bra start. Banan var väldigt krävande av både hund och förare så det gällde att jobba HELA tiden. Tror både Jocke och Amiga tyckte om den banan för de öste allt båda två. Vi trodde inte denna bana skulle passa Filur då vi inte trodde att han skulle orka hela banan i det tempot och med de svängarna men han överraskade och gick jättefint, noll fel och en 3:e plats. Tyvärr hade jag inte kameran första dagen så inga filmer på dessa lopp.

Trötta efter resa och tävling somnade vi gott i vår fina lilla husbil!



Lördagen bjöd på tre klasser, två agility och en hopp. Klätterhindren var av trä och endast målade med sand så de var väldigt hala. Amiga var vi inte speciellt orolig för, hon har testat sådana hinder tidigare men Filur som tycker vanliga klätterhinder är läskiga trodde vi det skulle bli katastrof för, men han imponerar igen den lilla gullhunden, ingen större fara, tyckte han hade ganska bra fart över för att vara han. Amiga var först ut även här och satte en nolla och vann klassen, därmed blev hon även FI AgCH, tjohoooo!!! 

Så här ser en galen nybliven champion ut....!





Filur nollade även han och kom på en 4:e plats


Nästa agilityklass gick också bra, Amiga noll fel och vinst och Filur noll fel och en 2:a plats.





Sist ut denna dag var en hoppklass och Amiga fortsatte att nolla och även här en vinst.




Filur fick en femma på slalomen men annars riktigt bra.


På kvällen skulle vi fira Amigas championat med en god middag men allt var stängt så det blev en hamburgare innan det var färdigt.

Söndagen var sista tävlingsdagen och då hade de en hoppklass. Amiga gjorde nog sitt sämsta lopp denna helg då både Jocke och hon var sega samt att banan bestod av mestadels framförbyten och Amiga skällde på Jocke i nästan varje byte, hihi. Men hon nollade och vann igen.



Filur kämpade sig igenom alla framförbyten riktigt bra och nollade och kom på en 2:a plats. Inte för att vi hade trott att Filur skulle ha haft chans på certet denna helg men eftersom Malin och Nick redan hade cert så går det till 2:an om det är 20 startande, oturligt nog var det 19 startande och därmed inget cert. I den andra agilityklassen på lördagen vann Swift och Filur var "bara" en sekund efter så även där var det väldigt nära ett cert, duktiga lilla hund!



Ja, vad ska man säga om Jocke och doggsen, av 10 lopp så gjorde de 9 nollor, Amiga vann alla klasser och Filur kom 3:a, 4:a, 2:a och 2:a, bara att gratulera till riktigt bra prestationer!!

På båten hem lyxade vi till det med ett riktigt härligt smörgåsbord, så mätta och belåtna styrde vi sedan mot Bollnäs och var hemma ca 17.00. En riktigt rolig och trevlig helg och ett stort TACK till alla otroligt snälla och vänliga Ålänningar! Jocke har redan börjat planera en ny Ålandsresa i januari!

Många priser blev det, fin keramik till "mamman", många härliga presentkort och mycket gott och roligt till hundarna.



















4 kommentarer:

  1. Ja vad säger man - världsklass!! Jocke är ju helt grym och det är ju du som tränat upp dom. Stort Grattis till Er !!!

    SvaraRadera
  2. Ruggigt imponerande! Vilka prestationer!!! Jättegrattis!! :) :)

    SvaraRadera
  3. wohoo vilken helg!!! Stort stort grattis!

    SvaraRadera
  4. Otroligt vilka prestationer av både förare och hundar!! GRATTIS! Va duktiga ni är! :)

    SvaraRadera