måndag 8 augusti 2011

U-SM 2011

Vilket härligt ungdoms SM vi har varit med om i helgen!! Precis som stora SM var det fint väder på lördagen och spöregn på söndagen, men, men finns det sol i sinnet så......

Tävlingarna hölls i Sala och veterinärbesiktningen var på fredagen, alla våra hundar gick igenom och strax efteråt var det invigning där alla distrikt presenterades och fick gå upp på scenen. Det blev lite snack och musikunderhållning och SM-känslan infann sig.

Gävle-Dala distrikt




Efter invigningen var det lite fri tid och på kvällen tittade vi på handling (utställning). Jätteduktiga ungdomar men roligast var dock våra gissningstävlingar om vilka som skulle vinna..hm....., en viss person gissade rätt båda gångerna..., måste jag tillägga vem det var..?? nej jag visste väl det!

Kvällen bestod av burken lek och ungdomarna hade jättekul, tror inte någon hade sina egna kläder på sig innan det var färdigt, alltså nästan helt omöjligt att dunka rätt person!!

Lördagens agilitytävlingar gick jättebra. För våran del så tävlade Jocke med Amiga, Wiola och Filur. Individuellt satte alla tre hundarna nollor, Amiga låg 2:a, Wiola 8:a i small och Filur 4:a i large efter första dagen. Alla våra hundar nollade även i lagen, jätteduktiga. Och det var många småsmurfar det gick bra för så det var en härlig dag!!






Efter agilityn blev det bad för hela slanten, nästan hela gänget åkte iväg och hade en skön stund i vattnet.



På kvällen var det freestyle och gisses vilka duktiga hundar. I klass 1 tävlade våra egna, Elna och Bonzo och vi hade både gåshud och rinnande tårar när de körde sitt fina program, sååå himla kul att se. Deras fina prestation räckte till en helt otrolig 2:a plats, supergrattis Elna!! Vinnare blev Malou och Qit, stort grattis även till de för den fina uppvisningen!


Trevligt umgänge även denna kväll och naturligtvis firande av u-sm silvret!

Söndagen bestod av regn, regn och regn... Lite tråkigt då stor del av stämningen försvinner men våra ekipage gjorde jättebra ifrån sig ändå, lite stolpe ut men super ändå. Jocke och Wiola satte en nolla till individuellt och klättrade från en 8:e plats till en 4:e plats totalt, riktigt bra av lillhunden. Amiga gjorde ett jättefint lopp men fick tyvärr en femma på balansen och dalade i placeringar. Filur och Jocke missuppfattade varandra på balansen och tyvärr blev det en disk efter den. I lagklasserna satte både Wiola, Amiga och Filur snabba nollor och small laget där även Martina och Happy och Jonna med Izza ingår kom 2:a och Filurs lag där Lisa och Ante och Elna med Kajsa ingår kom 4:a i large, starkt gjort eftersom de bara var tre hundar i laget då Floyd var skadad.


Jocke and the girls silver på U-SM 2011




Tack alla för en jätterolig helg och supergrattis till alla pristagare!. Nästa gång hoppas jag att det återigen blir en stor trupp från Bollnäs och Gävl-Dala som försvarar färgerna. Hampus har redan bestämt att han ska vara med både i agility och freestyle!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar