söndag 17 april 2011

Hon blidde en dvärg

Igår lördag åkte jag, Pär och Amiga till Västerås för hundutställning. Det var år och dar sedan jag ställde ut någon hund senast så lite kul skulle det allt bli. Amiga har ju ingen jättelång päls, men en snygg kort frisyr fick vi till i alla fall. Redan när vi kom till utställningen kände jag varför jag inte håller på med denna sport. Känner mig helt malplacerad. Medans alla stod med sina hundar på trimbord och filade på pälsen in i det sista så satte vi oss på läktaren och väntade in bedömningen.


Allt började med inmätning och vi gick till mellanpudelringen och mätte men fick snabbt byta ring då domaren fick Amiga till 33 cm och därmed blev hon nu officiellt en dvärgpudel. Känns ganska skönt för det har känts lite dumt att hon tävlar i small i agilityn men är reggad som en mellanpudel, gränsen för mellan går nämligen vid 35 cm. Efter lite väntan så var det då äntligen dags och Amiga skötte sig jättebra, pigg och glad som vanligt. Hon fick en 2:a mest för att hon var för stor, alltså från en liten mellanpudel till en stor dvärgpudel, hihi. Men det var ju sämst en 2:a vi ville ha så målet med resan var ju uppnått och kretiken i övrigt var jättefin. Men några fler utställningar blir det nog inte, Amiga såg lite snopen ut när det redan var klart utan att man hadde jobbat nånting...?


På hemvägen stannade vi till i Valbo och shoppade lite. Väl hemma så blev det lite krattning och annat poande.

Idag har vi haft träningstävling i agility hemma hos oss. Så skönt att se hundarna få springa på riktiga ytor. Tror att både ägare och hundar njöt. Hampus körde Fellow i medium ett varv och Jocke körde Amiga och Filur. Amiga och Filur fastade på film i varsitt lopp, inte så bra filmat eftersom jag samtidigt tog tid och skrev men ni ser hur banorna var i alla fall, två hopp 2 som Veronica Bache har ritat.



Hampus hade bakat och sålde fika under träningen. Han fick sån bra hjälp av Nora.. gullungar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar